Harriët Kalthof – illustrator

Creatieveling met veel aandacht voor de ander

Als grafisch vormgeefster en illustrator werk ik sinds 2008 vanuit mijn eigen bedrijf PrimaPrent. Daarbij ligt de focus op het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en websites en het opmaken van folders, brochures en advertenties. Elke opdracht begint met een persoonlijk gesprek, want ik vind het belangrijk dat mijn ontwerp past bij de persoon of het bedrijf voor wie ik iets maak.

Illustraties voor bedrijven 

Het maken van illustraties is mijn passie, daar word ik blij van. Ik maak graag illustraties voor bedrijven, omdat een illustratie vaak meer zegt dan een foto en je er heel goed een boodschap mee kunt overbrengen. Gelukkig zien steeds meer bedrijven daar de meerwaarde van in. 

Een persoonlijk portret

Door de ziekte en het overlijden van mijn moeder wilde ik graag een herinnering aan haar van hoe zij was. De foto’s die wij van haar hadden misten dat persoonlijke tintje en dus ben ik aan de hand van haar mooiste foto’s zelf aan de slag gegaan. Toen zij overleed, hebben we deze illustratie op haar overlijdenskaart gezet. Dit was precies hoe wij ons haar herinnerden.

Sindsdien maak ik ook voor anderen portret illustraties. Als cadeautje, herinnering of voor zakelijke doeleinden. In de vorm van een schilderij, voor een kaart of als visitekaartje. Aan de hand van één of meer foto’s en een persoonlijk gesprek ga ik voor je aan de slag.

Meer weten?

Kijk op mijn galerij voor voorbeelden van mijn werk, lees over mijn werkwijze of neem direct contact met mij op.